Albania
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

30 dhe 31 tetori janë ditë heshtjeje zgjedhore

Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizive njofton se fushata zgjedhore për rrethin e dytë të zgjedhjeve lokale zgjat deri në mesnatën e 29 tetorit. Rregullat për heshtjen zgjedhore zbatohen nga data 30 tetor deri në orën 19:00 të datës 31 tetor.

Gjatë heshtjes, mediat vazhdojnë të raportojnë për procesin zgjedhor, por pushojnë të gjitha format e përfaqësimit mediatik zgjedhor të pjesëmarrësve në fushatën zgjedhore.

Sipas Kodit Zgjedhor, shkelja e heshtjes zgjedhore është transmetimi i çdo informacioni, fotografie, materiali audio dhe audiovizual që lidhet ose në të cilin pjesëmarrësit marrin pjesë në zgjedhje, çdo formë e raportimit mediatik që është hapur ose fshehurazi në funksion të fushatës së dikujt dhe mund të ndikojë në vendimin e votuesve, të dhëna që zbulojnë identitetin e subjekteve politike dhe/ose individëve të përfshirë në incidente apo parregullsi në ditën e zgjedhjeve; si dhe deklarata nga kandidatët në procesin zgjedhor, nga përfaqësues të partive politike dhe nga bartës të funksioneve në organet qeveritare.