Albania

Besimi i biznesit dhe konsumatorit në industri 0.2% në shtator

TIRANË, 10 tetor /ATSH/ Industria kryeson ndër sektorët e tjerë të ekonomisë, për besim e biznesit në perspektivën e zhvillimit më të shpejtë, për periudhën në vijim.

Sipas vrojtimit të Bankës së Shqipërisë, besimi i bizneseve dhe konsumatorëve në sektorin e industrisë shënoi rritje prej 0.2 përqind në muajin shtator 2021, krahasuar me muajin e kaluar.

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, rritja i atribuohet ecurisë pozitive të kontratave porositëse nga eksportet.

“Krahas ecurisë së përmirësuar që shfaqën balancat e gjendjes financiare, të prodhimit dhe kontratat porositëse, ecuria e punësimit dhe norma e shfrytëzimit të kapaciteteve”, thekson BSH-ja.

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Football news:

Gary Lineker: I don't understand why Lacazette doesn't play anymore. Probably there must be a reason, but I don't see it
Infantino about the World Cup every 2 years: The pros are obvious. When it was decided to hold it once every 4 years, there were 40 teams, and now 211
Arteta on 2-2 with Crystal Palace: Arsenal dominated at the beginning, but lost control of the game
Ben Foster: Being a goalkeeper, you think: Lord, don't let Salah get through. He is one of the best players in the world at the moment
Neville about Manchester United: Ask Sulscher in a personal conversation if he would like to return last year's squad, and he will say yes
Pique organized the Balloon World Cup. It's simple: you can't drop 🎈 on the floor. Although who said just?!
Lacazette on the goal in the 95th minute: Arsenal showed character. I have to work to get time