Albania

Në vend të “20%” do të shkruajmë “shqiptarë”, deklaroi Zaev

Kryeministri Zoran Zaev nuk ka dilema se të gjithë aktorët politik do t’i pranojnë rezultatet e regjistrimit, meqë të gjithë qytetarët u regjistruan. Ai thotë se është i gatshëm që përkufizimin e gjuhës shqipe në Kushtetutë si gjuhë të cilën e flasin 20% e popullsisë, është i gatshëm ta ndryshojë.

– Advertisements –

Po, jam i gatshëm, gjatë hapjes së ardhshme të Kushtetutës, “20%-shi” në shtet e që e dimë se janë shqiptarët që kur është shkruar… Ne nuk kishim të drejtë tani kur e hapëm Kushtetutën sepse e hapëm me një arsye dhe kjo ishte Marrëveshja e Prespës. Kur të vijë koha ta hapim Kushtetutën për çfarëdo arsyeje, “20%shin” do t’i shkruajmë shqiptarë sepse janë shqiptarët. Nuk ka të tjerë 20% në shtet dhe për këtë nuk kam dilema”, tha Zoran Zaev, kryeministër.

Kryeministri më herët nuk e ka mohuar mundësinë edhe për përfshirjen në Kushtetutë të bullgarëve si etni që jeton territorit të vendit, ashtu siç e kërkon Republika e Bullgarisë. Nuk është thënë kur dhe si kjo do të realizohet.

Ndërkohë regjistrimi i popullsisë përfundoi në fund të muajit shtator por rezultatet e tij duhet të shndërrohen në statistika konkrete gjatë gjashtë muajve të ardhshëm. Sipas Entit Shtetëror të Statistikës, kjo mund të bëhet shumë më shpejtë, pak ditë para ose pas vitit të ri.

Fatlume Dervishi

Football news:

A fiery meeting of PSG in Marseille: Neymar even had difficulty giving corners - he was protected by nets and shields
Pochettino after 0-0 with Marseille: I am pleased with the progress and development of PSG. Neymar showed commitment to the team
Courtois and Valverde were injured following the match with Barca
Mourinho, Spalletti, Inzaghi and Gasperini were removed in the Sunday matches of Serie A
Klopp calls Salah the best in the world. This season is a treasure trove of convincing arguments
Simone Inzaghi: Juventus could only have scored from the penalty spot. Inter controlled the match from start to finish
Juventus broke a series of 6 wins by drawing with Inter. The Torino team did not lose 9 matches