Albania
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ngrihet Qendra e Pritjes për Azil

TIRANË, 27 tetor/ATSH/ Këshilli i Ministrave miratoi sot vendimin për ngritjen e Qendrës së Pritjes për Azil (QPA) në varësi të Ministrisë së Brendshme, me seli në Tiranë.

Sipas vendimit, Qendra e Pritjes për Azil financohet nga buxheti i shtetit dhe nga burime të tjera të ligjshme. Buxheti i qendrës është pjesë e buxhetit të ministrisë që mbulon çështjet e azilit.

Qendra e Pritjes për Azil ka si mision të garantojë pranimin dhe akomodimin kolektiv të kërkuesve për mbrojtje ndërkombëtare.

Qendra po ashtu ka detyrimin të sigurojë ofrimin e standardeve të jetesës së përshtatshme për kërkuesit e mbrojtjes ndërkombëtare, si dhe zhvillimin e programeve pedagogjike e edukuese dhe këshillimin ligjor falas për kërkuesit e mbrojtjes ndërkombëtare.

/j.p/r.e/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.