Albania

Rama bisedë me studentët në Shkodër: Do fuqizojmë mësimin mbi teknologjinë

Kryeministri Edi Rama edhe pasditen e sotme ka zhvilluar një tjetër konsultim me studentët e gjimnazistët në qytetin e Shkodrës për të dëgjuar problematikat që kanë.

Shqetësimet kryesore që u ngritën ishin rreth bursave, kurikulave dhe apo mungesës së teknologjisë.

Pasi studentët ngritën shqetësimet e tyre, Rama u shpreh se teknologjia do të jetë me prioritet në sistemin e arsimit pasi tregu i punësimit krijon kushte dhe mundësi më të mëdha në këtë fushë.

Rama tha se do ndërtohet një strategji e re për rininë që do të jetë një udhërrëfyes deri në vitin 2029.

Sipas tij edhe pse arsimi parauniversitar ka përparuar shumë ka ende shumë boshllëqe me probleme që duhet të adresohen shpejt.

j.l./ dita

Football news:

Ajax fans set off fireworks at the stadium at the match with Borussia
Guardiola on coronavirus: I am vaccinated, I trust doctors and scientists. We see how many deaths there are in England
Griezmann caught up with Giroud in goals in the Champions League (35) and shares 5th place with him among the French
In Amsterdam, fireworks are not only on the field, but also in the stands. The public relations of Ajax and Borussia fans
Mbappe has 46 (28+18) points on the goal+pass system in 48 games in the Champions League
Atletico conceded twice before the 15th minute for the first time under Simeon
Guardiola pro 5-1 with Brugge: One of Man City's best games in European competitions