Albania

Zaev: Në vend të “20%” do të shkruajmë “shqiptarë”

Kryeministri Zoran Zaev nuk ka dilema se të gjithë aktorët politik do t’i pranojnë rezultatet e regjistrimit, meqë të gjithë qytetarët u regjistruan. Ai thotë se është i gatshëm që përkufizimin e gjuhës shqipe në Kushtetutë si gjuhë të cilën e flasin 20% e popullsisë, është i gatshëm ta ndryshojë.

Po, jam i gatshëm, gjatë hapjes së ardhshme të Kushtetutës, “20%-shi” në shtet e që e dimë se janë shqiptarët që kur është shkruar… Ne nuk kishim të drejtë tani kur e hapëm Kushtetutën sepse e hapëm me një arsye dhe kjo ishte Marrëveshja e Prespës. Kur të vijë koha ta hapim Kushtetutën për çfarëdo arsyeje, “20%shin” do t’i shkruajmë shqiptarë sepse janë shqiptarët. Nuk ka të tjerë 20% në shtet dhe për këtë nuk kam dilema”, tha Zoran Zaev, kryeministër.

Kryeministri më herët nuk e ka mohuar mundësinë edhe për përfshirjen në Kushtetutë të bullgarëve si etni që jeton territorit të vendit, ashtu siç e kërkon Republika e Bullgarisë. Nuk është thënë kur dhe si kjo do të realizohet.

Ndërkohë regjistrimi i popullsisë përfundoi në fund të muajit shtator por rezultatet e tij duhet të shndërrohen në statistika konkrete gjatë gjashtë muajve të ardhshëm. Sipas Entit Shtetëror të Statistikës, kjo mund të bëhet shumë më shpejtë, pak ditë para ose pas vitit të ri.

Football news:

Ajax fans set off fireworks at the stadium at the match with Borussia
Guardiola on coronavirus: I am vaccinated, I trust doctors and scientists. We see how many deaths there are in England
Griezmann caught up with Giroud in goals in the Champions League (35) and shares 5th place with him among the French
In Amsterdam, fireworks are not only on the field, but also in the stands. The public relations of Ajax and Borussia fans
Mbappe has 46 (28+18) points on the goal+pass system in 48 games in the Champions League
Atletico conceded twice before the 15th minute for the first time under Simeon
Guardiola pro 5-1 with Brugge: One of Man City's best games in European competitions