Andorra

L'Albacete s'imposa a un Andorra desnaturalitzat

Fi a la ratxa de dues jornades sense perdre. L'FC Andorra ha doblegat el genoll al Carlos Belmonte d'Albacete (3-1). Eder Sarabia ha optat per revolucionar la defensa, la línia que millor funcionava en les darreres jornades. Per suplir la baixa del lesionat Diego Pampín, el tècnic tricolor no ha escollit l'opció natural que hagués estat donar la titularitat a Martí Vilà, sinó que ha ubicat a Marsà en el costat esquerre. A més a més, ha tornat a Diego Alende a la banqueta per donar una nova oportunitat a Anderson Arroyo i ha deixat a Migue Leal a la graderia i ha apostat per Petxa i el seu joc per dins per al carril dret. L'invent no ha funcionat.

Els compassos inicials els dos equips han mostrat respecte, però els visitants ja han evidenciat que la solidesa defensiva de les darreres jornades, avui no hi era; malgrat això, el partit es mantenia en taules i els dos equips, tot i que tímidament, buscaven la porteria rival. Quan gairebé s'havia arribat a la mitja hora de joc, l'FC Andorra n'ha tingut una de molt clara. Un córner llarg, passat el segon pal, ha trobat a Molina, que de primeres ha tornat a posar la pilota al cor de l'àrea perquè Manu Nieto s'aixequés i rematés. El 9, però, no ha coordinat bé el salt amb l'alçada de la pilota i el seu cop de cap ha sortit excessivament alt, a un pam del travesser de la porteria local.

Però l'Albacete estava millor i passat el minut 30 ha fet pujar l'1-0 al marcador. Sarabia havia optat per donar-li l'alternativa, altre cop, a Arroyo. I el central colombià ha tornat a demostrar que, per jugar al que vol fer-ho l'FC Andorra, no val. L'enèsima pèrdua de la pilota d'Anderson, amb l'equip sortint, ha deixat compeltament sol a Manu Fuster. El jugador més manyós de l'Albacete no ha desaprofitat el regal del central, i després que un company l'assistís, ha clavat una canonada des de la frontal de l'àrea a la qual l'estirada de Dani Martín no ha arribat.

Ha intentat respondre Álvaro Martín, que repetia titularitat, amb una bona jugada personal. L'ex del Madrid Castilla ha arrencat des del flanc dret de l'atac i s'ha caragolat cap a la frontal de l'àrea per xutar, però el seu llançament s'ha trobat amb la intervenció d'Altube, que ha blocat en dos temps. Ho ha tornat a provar Martín abans del descans, però en aquesta ocasió el seu xut no ha trobat porteria. La rèplica local ha estat letal. Una acció per la banda esquerra de la defensa dels de Sarabia ha agafat a Petxa fora de zona. Anderson Arroyo no ha vigilat la seva esquena i ha vist com la centrada, des de la zona de tres quarts, li passava per sobre. Álex Calvo tampoc arribava a poder evitar la rematada de Silva qui, lliure de marca, enviava al fons de la porteria la pilota davant un venut Dani Martín, 2-0.

El gol ha deixat, encara més, desconcertats els tricolor. En el temps afegit, una errada en el rebuig des de darrere, aquesta ocasió de Sergio Molina, ha punt ha estat de costar el tercer. Martín però ha volat a la seva dreta per enviar a córner el xut des de la frontal de l'àrea, amb la punta dels dits. Els de Sarabia necessitavem el descans com l0aire que respiraven. Amb el desavantatge de dos gols per als visitants, s'ha arribat al final dels primers 45 minuts.

Sense remuntada
Pràcticament, només sortir dels vestidors, en el minut 50, l'FC Andorra ha retallat distàncies en el marcador. Precisament, el joc interior de Petxarroman ha estat clau ja que el lateral ha estat qui ha anotat el 2-1. Petxa ha trencat en diagonal, de dreta cap al centre i ha passat per darrer de Manu Nieto. El nou, des de la frontal ha intentat xutar a porteria, però després d'un toc d'un defensa, no ha pogut connectar bé el xut. Malgrat no poder marcar, ha acabat fent una assistència per Petxa, que estava sol, al punt de penal, i amb un toc subtil ha batut Altube. Prèviament, Sarabia havia tornat a naturalitzar l'equip, traient Marsà per donar entrada a Martí Vilà.

El tècnic tricolor ha continuat sacsejant la zona mitja i la d'atac per trobar la tecla que permetés als seus jugadors marcar el segon gol i sumar un punt al Carlos Belmonte. Sheidler ha entrat per Nieto, i posteriorment, Sarabia ha optat per tancar amb tres, donant entrada a Iván Gil per Petxa i a Jandro per Samper. No ho ha aconseguit i l'equip ha tornat a trobar a faltar aquella calma en els metres finals. El que ha arribat, ja amb el temps complet, ha estat el tercer gol de l'Albacete. Marín ha sentenciat el matx amb el 3-1 definitiu, evitant qualsevol intent d'heroïcitat per part dels tricolor, que trenquen la ratxa de dues jornades sense perdre. En només cinc dies, un altre partit complicat, ja que el Saragossa visitarà l'Estadi Nacional, informa l'ANA Esports.