Albania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

100 ditë luftë, OKB: Mijëra të vrarë, 1.7 miliard njerëz përballen me urinë

Për të shënuar 100 ditë nga pushtimi rus i Ukrainës, agjencitë e ndihmës të OKB-së kanë publikuar shifra që tregojnë ndikimin që ka pasur.

Shifrat e Programit Botëror të Ushqimit tregojnë se 1.7 miliardë njerëz në mbarë botën po përballen me varfëri të shtuar për shkak të bllokadës së drithërave dhe rritjes së çmimeve të ushqimit, ndërsa numri me të cilin përballet “uria akute” pritet të rritet me 47 milionë.

Amin Awad, koordinatori i OKB-së për krizën për Ukrainën, thotë se të paktën 15.7 milionë njerëz në vend kanë nevojë për ndihmë dhe mbrojtje urgjente humanitare.

Statistikat e tjera përfshijnë:

  • Gati pesë milionë fëmijëve u është pezulluar arsimi
  • Rreth 14 milionë njerëz janë detyruar të ikin, rreth një e treta e popullsisë së Ukrainës
  • OKB për të Drejtat e Njeriut raporton 9,197 viktima civile, 4,183 të vrarë dhe 5,014 të plagosur, por këto përfshijnë vetëm ato që mund të konfirmohen sipas një procesi të rreptë verifikimi
  • Ka pasur 269 sulme në objektet e kujdesit shëndetësor, duke vrarë të paktën 76 njerëz, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

a.m/dita