Albania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Alibeaj: Diaspora të jetë zonë zgjedhore me vete, jo votim me postë

Kreu i KQZ-së, Ilirjan Celibashi ka deklaruar se procesi për të përfunduar votimin e emigrantëve duhet të jetë jo më vonë se vjeshta e vitit që vjen, teksa tha se për këtë duhet arritur dakordësia e plotë.

Kreu i grupit të PD-së, Enkelejd Alibeaj është shprehur se diaspora duhet të jetë një zonë zgjedhore më vete, me përfaqësi të tyre në parlament, teksa shtoi se ishte kundër votimit me postë.

“Shumica e shqiptarëve nuk ndodhen në vend, janë larguar, Kushtetuta ua garanton shtetasve të drejtën e votës, qëndrimi ynë është i thjeshtë dhe i kuptueshëm, bazohet në 3 pi ka kryesore, po diaspora duhet të votojë, madje duhet të votojë duke pasur të drejtën e përfaqësimit drejtpërdrejtë të identifikuar, diaspora duhet të jetë një zonë zgjedhore e posaçme, përfaqësuesit e tyre duhet të jenë në parlament, votimi me postë për këdo mëndje të arsyeshme duke parë se ca ka ndodhur është i papranueshëm, standardi i garancisë së mbrojtjes së votës, si është për shqiptarët brenda vendit, duhet të jetë edhe me garancitë e votës së diasporës dhe emigrantëve, ky do të ishte elementi që do të çlironte çdo lloj frike, që me votën e diasporës, që është jo vetëm larg syve, por edhe larg zemrës të mos kishte lojëra politike. Një barrë e rëndë, që do ishte instrumenti i bie dhe KQZ, teknologjia ka ecur dhe ka avancuar dhe ka një eksperiencë të mirë ato element garantistë”, tha Alibeaj.

j.l./ dita