Albania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Rama: Kur flisni dhe ju për Butrintin, është fiks shprehja të kesh dy që nja ta çash e një ta mbash

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama ka replikuar në Kuvend me ish-kryeministrin Sali Berisha dhe deputetët e opozitës, ndërsa diskutohej “çështja” e Parkut të Butrintit.

Ai tha se kërkesa për ndryshimin e kufijve të parkut ka ardhur nga vetë UNESCO, për të hequr pjesët e kalbëzuara të parkut për shkak të ndërtimeve pa leje të bëra në kohën e PD-së.

Rama theksoi se shpallja e Parkut Kombëtar të Butrintit si zonë e mbrojtur është një nismë e tij gjatë kohës kur ishte Ministër Kulturë.

“Parku i Butrintit është shpallur i tillë me nismën time si Ministër i Kulturës, dhe Butrinti është vënë në mbrojtje nga unë në atë kohë. Ndry6shimi i kufijve të parkut ka ardhur si rezultat i hapjes së rrugës për një valë ndërtimesh pa leje në zonën e Ksamilit.

Dhe rishikimi i kufijve të Parkut të Butrintit është bërë kërkesë të UNESCO-s, në mënyrë që të hiqeshin nga zona e Parkut të gjitha ato pjesë të kalbëzuar për shkak të ndërtimërisë masive pa leje, arkitetkët e së cilës dihet kush janë në Shqipëri. Ne kemi akoma në parlament një personazh që e quante Bathorren mrekullinë e tetë të botës, dhe e ka thënë në sy të të gjithëve që është një qytet i gjithi i ndërtuar pa leje.

Pavarësisht se aty njerëzit vuanin ë gjitha pasojat e ndërtimeve kurturru. Kur dilni ju dhe flisni për mbrojtjen e monumenteve të kulturës, është vërtetë që të kesh dy, një ta bash e një ta çash, dhe0 kur dilni ju dhe flisni për se si Fondi Shqiptaro-Amerika do të grabisë Butrintin e vetmja arsye për të dalë këtu është për t’i kërkuar ndjesë fondit, të gjithëve atyre që e kanë themeluar dhe janë angazhuar prej kaq shumë vitesh për të kontribuar pa asnjë të ardhur për qëllim fitimi, sepse i tillë është ky fondacion, dhe i tillë është legjislacioni amerikan, dhe e tillë është nisma që e ka origjinën e vet që në kohën kur bëhej fjalë për liri-demokraci. Që të fusësh dhe fondin Shqiptaro-Amerikan, me një njeri në krye që ja keni dhënë ju shtetësinë shqiptare duke e akuzuar si shqiptar këtë mund ta bëni vetëm ju”, tha Rama.

o.j/dita