Albania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Shtrenjtohet nafta, Bordi i Transparencës vendos çmimet e reja, ja sa do të shiten karburantet nga dita e sotme

Bordi i Transparencës në mbledhjen e radhës vendosi çmimet e reja të shitjes së naftës, gazit dhe benzinës.

Siç shihet karburantet janë rritur sërish.

Çmimi i naftës me pakicë do të  jetë 239 lekë/litër, ndërsa i shitjes me shumicë 227 lekë/litër.

Njoftimi i plotë:

Bordi i Transparencës ka vendosur sot, më 27 Maj 2022, çmimet e reja të shitjes së karburanteve në vend:

✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë 239ekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë 227lekë/litër.

✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë 237lekë/litri,ndërsa i shitjes me shumicë 225 lekë/litër.

✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 90 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 78 lekë/litër për automjetet.

(Shënim: çmimi i shitjes për gazin e lëngshëm të automjeteve do të jetë çmimi i furnizimit në stacionet e furnizimit në pikat e karburanteve, ndërkohë që në pikat e tjera për konsumatorët familjarë dhe industrial çmimi nuk duhet të përfshijë akcizën).

🗓Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 27 Maj 2022 ora 18.00 p.m dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

⚠️Tërheqim vëmendjen e çdo operatori të shitjes me shumicë dhe pakicë të nënprodukteve të naftës mbi detyrimin e zbatimit të këtëj vendimi.

🚫Në rast të shkeljeve të konstatuara nga operatorë të ndryshëm do të vendoset pezullimi i aktivitetit.

🛢Jemi në monitorim të vazhdueshëm të ecurisë së bursave, me qëllim reagimin sa më të shpejtë.

j.l./ dita