Albania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Votohet rezoluta, Asambleja e OBSH-së dënon agresionin e Rusisë në Ukrainë

Asambleja e Organizatës Botërore të Shëndetësisë ka marrë në konsideratë një rezolutë që dënon agresionin ushtarak të Rusisë kundër Ukrainës, duke përfshirë sulmet ndaj objekteve të kujdesit shëndetësor.

Rezoluta, e mbështetur nga SHBA dhe vende të tjera perëndimore, është miratuar, me 88 vende që votuan pro dhe 12 kundër, ndërsa 53 abstenime.

Rezultati “i dërgon një sinjal të qartë Federatës Ruse: ndaloni luftën tuaj kundër Ukrainës, ndaloni sulmet ndaj spitaleve”, tha ambasadorja ukrainase Yevheniia Filipenko.

“Asambleja Botërore e Shëndetësisë konfirmoi se përgjegjësia për krizën shëndetësore në Ukrainë i takon ekskluzivisht Federatës Ruse”, tha Filipenko.

Rezoluta ndaloi pezullimin e të drejtave të votimit të Rusisë në agjencinë shëndetësore të OKB-së.

OBSH thotë se 256 sulme ndaj kujdesit shëndetësor, duke përfshirë objektet shëndetësore, transportin, personelin, pacientët, furnizimet dhe magazinat  janë raportuar që kur Rusia pushtoi Ukrainën.

a.m/dita