Albania

Covid-19, asgjë nga skriningu i paralajmëruar për nxënësit

Ende nuk ka asnjë informacion se kur do të fillojë testimi ndaj Covid 19 i 8.200 nxënësve në shkollat ​​fillore dhe të mesme. Më shumë informacione nuk ka as ministrja e Arsimit, Milla Carovska e cila theksoi se për çdo risi publiku do të njoftohet me kohë. Kohë më parë, ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe tha se fakti që shumica e të rinjve në arsimin fillor dhe të mesëm e kalojnë virusin në mënyrë asimptomatike, krijon nevojën që të bëhet skrining që të shihet numri real i nxënësve të infektuar në shkolla. Përzgjedhja e nxënësve do të bëhet përmes ditarit elektronik dhe pëlqimit të prindërve.

– Advertisements –

Ministria e Arsimit dhe Shkencës është në koordinim me Ministrinë e Shëndetësisë, e cila është përgjegjëse për koordinimin e këtij procesi. Në momentin që institucionet kanë informacion të ri, publiku do të informohet në kohën e duhur”, theksoi Milla Carovska, ministre e Arsimit dhe Shkencës.

Football news:

Kick It Out wants to urgently discuss with Newcastle the behavior of fans. They were wearing items similar to Saudi hats
The Spanish government opposed the Super League by sending a letter to the Court of Justice of the European Union
Alexander Mostovoy about esports: This is not a real sport. There is nothing to do: neither run nor jump
Rooney is Interested in the position of head coach of Newcastle
Real Madrid, Atletico and Inter are Interested in the Austrian league's top scorer Adeyemi
The head of the Italian Football Federation about Ronaldo in Juve: Good for our football, but for the club it was not a positive transfer
Samuel Umtiti: I love Barca, I want to succeed here. I can't imagine myself in another club