This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Likova zgjodhi të parin e Komunës, Kumanova jo! Garë e ngushtë mes Dimitrievskit dhe Ilievskit

TV21: A fitoi Erkan Arifi apo fitoi BDI në Likovë?

“Fituan banorët e Komunës së Likovës, fitoi BDI dhe fitoi Erkan Arifi”, tha Erkan Arifi – Kryetar i Likovës.

E siç është bërë traditë me curle e tupana edhe banorët e Likovës po festonin fitoren e Arifit.

Likovën, edhe kryetari i BDI-së, Ali Ahmeti, në konferencën për shtyp, e përmendi të parë që e fitojnë që në rreth të parë.

Në gjithsej 36 vendvotime në Likovë kanë votuar 9763 qytetarë, me çka 7087 vota ose 72 % e banorëve kanë votuar për Arifin si të parin e komunës së tyre.

KOMISIONI SHTETËROR I ZGJEDHJEVE

Erkan Arifi, BDI- 7.087 vota

Arsim Idrizi, Ash-AAA- 1.664 vota

Evzi Jashari, PDSH- 189 vota

Luan Ramadani, BESA- 544 VOTA

E komuna e Kumanovës nuk ka fitues në rreth të parë, por shkon edhe në rreth të dytë. Nga gjithsej 5 kandidat për kryetar komune, dy ish-partiakët Oliver Ilievskin dhe Maksim Dimitrievkin i ndajnë vetëm disa vota. Dimitrievski si kandidat i pavarur, shkon me 22 vota para Ilievski, si kandidat i LSDM-së.

KOMISIONI SHTETËROR I ZGJEDHJEVE

Teodora Dimitrovska, DOM- 1.028 vota

Bekim Saliu, Ash-AAA- 4.257 vota

Toni Mihajllovski, VMRO-DPMNE- 8.582 vota

Oliver Ilievski, LSDM- 15.142 vota

Maksim Dimitrievski, 15.164

Në Komunën e Kumanvoës në zgjedhje kanë marrë pjesë 49, 21 % në numra gjithsej kanë votuar 46.249 qytetarë, ndërsa numri i përgjithshëm i fletëvotimeve të pavlefshme janë 2.076.